REAKCIJE Ministar unutrašnjih poslova Republike Srpske

Lukač: Ćulum je najbolji izbor, očekujem bolju saradnju sa SIPA-om

Riječ je o kadru s najvećim iskustvom i bogatom policijskom karijerom

Srna
20.01.2020 09:15

Dragan Lukač

Foto: Arhiv

Ministar unutrašnjih poslova Republike Srpske Dragan Lukač rekao je kako očekuje da će Darko Ćulum biti što prije izabran za direktora Agencije za istrage i zaštitu BiH (SIPA), ocijenivši da je on najbolji izbor.

- Riječ je o kadru s najvećim iskustvom i bogatom policijskom karijerom. Nakon izbora Ćuluma, očekujem mnogo bolju saradnju između MUP-a Republike Srpske i SIPA-e, a samim tim i više zajedničkih akcija s ciljem sigurnosti naših građana koja u prethodnom periodu nije bila na najvišem nivou - rekao je Lukač. 

Nakon isteka mandata Perici Staniću i njegovom povratku u MUP Republike Srpske, ministar sigurnosti BiH Fahrudin Radončić predložio je Ćuluma za novog direktora SIPA-e.

  •  Darko Ćulum
    Darko Ćulum Foto: Avaz

Radončić je rekao da je stavio van snage prijedlog bivšeg ministra sigurnosti BiH Dragana Mektića da za direktora SIPA-e bude izabran Stanić te, nakon konsultacija s parlamentarnom većinom, donio odluku da predloži Ćuluma, čije je imenovanje u proceduri.

Stanić posljednjih mjesec obavlja funkciju savjetnika direktora Policije RS Darka Ćuluma, a od kada je napustio SIPA-u, tom agencijom rukovodi zamjenik direktora Đuro Knežević. 

Komentari

NA VRH