REAKCIJE

Lukač: Ćulum je najbolji izbor, očekujem bolju saradnju sa SIPA-om

Riječ je o kadru s najvećim iskustvom i bogatom policijskom karijerom

Dragan Lukač. Arhiv

Srna

20.1.2020

Ministar unutrašnjih poslova Republike Srpske Dragan Lukač rekao je kako očekuje da će Darko Ćulum biti što prije izabran za direktora Agencije za istrage i zaštitu BiH (SIPA), ocijenivši da je on najbolji izbor.

- Riječ je o kadru s najvećim iskustvom i bogatom policijskom karijerom. Nakon izbora Ćuluma, očekujem mnogo bolju saradnju između MUP-a Republike Srpske i SIPA-e, a samim tim i više zajedničkih akcija s ciljem sigurnosti naših građana koja u prethodnom periodu nije bila na najvišem nivou - rekao je Lukač. 

Nakon isteka mandata Perici Staniću i njegovom povratku u MUP Republike Srpske, ministar sigurnosti BiH Fahrudin Radončić predložio je Ćuluma za novog direktora SIPA-e.


Darko Ćulum. Avaz

Radončić je rekao da je stavio van snage prijedlog bivšeg ministra sigurnosti BiH Dragana Mektića da za direktora SIPA-e bude izabran Stanić te, nakon konsultacija s parlamentarnom većinom, donio odluku da predloži Ćuluma, čije je imenovanje u proceduri.

Stanić posljednjih mjesec obavlja funkciju savjetnika direktora Policije RS Darka Ćuluma, a od kada je napustio SIPA-u, tom agencijom rukovodi zamjenik direktora Đuro Knežević. 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.