BANJA LUKA

Otvoren Centar za obuku pripadnika MUP-a RS u Zalužanima

Srna

4.4.2018

U Banjoj Luci je danas, povodom 4. aprila - Dana policije Republike Srpske, otvoren Centar za obuku Ministarstva unutrašnjih poslova u bivšoj kasarni u Zalužanima, za koji je Vlada Republike Srpske izdvojila više od šest miliona KM.

Centar su otvorili predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik, predsjednica Vlade RS Željka Cvijanović i ministar unutrašnjih poslova Dragan Lukač.  

Zvaničnici Republike Srpske poručili su da je ovaj centar veoma važan za unapređenje rada MUP-a i da je policija dobro opremljena, te da se na tom planu kontinuirano radi.

Oni su poručili da je policija prvi čuvar mira i sigurnosti RS, te mjerilo slobode Srba.  

Centar se rasprostire na oko 50 hektara zemljišta, služit će za obuku policije RS i u njemu će biti smješteno više organizacionih jedinica resornog ministarstva. 

Nakon svečanog presijecanja vrpce i otvaranja Centra za obuku, planirano je da Dodik, Cvijanović i Lukač zajedno sa zvanicama obiđu prostorije i tehničko-taktički zbor MUP-a.

Otvaranju Centra prisustvovali su, između ostalih, ministri u Vladi RS, direktor Policije RS Darko Ćulum, delegacija Narodne skupštine RS, ministar unutrašnjih poslova Srbije Nebojša Stefanović, direktor Policije Srbije Vladimir Rebić, izaslanik srpskog člana Predsjedništva BiH Zoran Đerić, predstavnici Vijeća ministara, kao i delegacija Glavne uprave MUP-a Rusije za grad Moskva.

Prisustvovali su i predstavnici Boračke organizacije Republike Srpske, Trećeg pješadijskog (Republika Srpska) puka, Saveza logoraša, grada Banja Luka, predstavnici organizacija proisteklih iz rata, članovi porodica poginulih pripadnika MUP-a i građani Banje Luke.

U okviru obilježavanja 4. aprila - Dana policije Republike Srpske i 26 godina MUP-a RS danas je ispred zgrade MUP-a u Banjoj Luci služen parastos za 782 poginula pripadnika MUP-a, nakon čega su najviši republički zvaničnici položili vijence na centralno spomen-obilježje stradalim policajcima.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.