REAKCIJE

Đokić isključio iz SP-a poslanike koji su tražili njegovu smjenu

Isključio Maksima Skoku, Gorana Selaka i Milenka Savanovića

Đokić: Imam podršku većine. Arhiv

Fena

24.1.2020

Predsjednik Socijalističke partije (SP) Petar Đokić donio je odluku da se iz te stranke isključe Maksim Skoko i Goran Selak, a razmislit će o raspuštanju Gradskog odbora u Banjoj Luci.

Skoko i Selak su poslanici SP-a u Narodnoj skupštini RS.

Đokić je rekao da je zbog narušenog ugleda stranke isključen i bivši ministar rada i boračke organizacije Milenko Savanović.

Predsjednik socijalista tvrdi da ima podršku „ogromne većine“ stranačkih odbora te ne očekuju da bude smijenjen s ministarske pozicije, što su tražili Skoko, Selak te još tri poslanika.

Odbacio je kao neosnovane optužbe svojih pet poslanika, koji su jučer zatražili njegovu smjenu na funkcijama ministra energetike i rudarstva te lidera stranke.

Razlog zašto su, kako kaže, tako postupili vidi u tome da oni nisu ostvarili određena lična očekivanja kao narodni poslanici.

- Nisam mogao prihvatiti da određene stvari završavamo kako su oni očekivali. Zahtjevi su bili lične prirode i nisam ih mogao prihvatiti - ustvrdio je Đokić na konferenciji za novinare u Banjoj Luci.


Đokić: Nisam mogao prihvatiti zahtjeve. Arhiv

On je naveo da je nepotrebno nastupila ovakva situacija te da je grupa poslanika SP-a ishitreno reagirala.

- Nisu imali snage čuti mišljenja svojih kolega - rekao je Đokić i dodao da bi bilo moralno da nezadovoljni poslanici vrate svoje mandate.

Pozvao je da se spriječe, kako je ustvrdio, pojedinači akti, koji mogu naštetiti partiji.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.