SARAJEVO

Vanjski dug Federacije za četvrti kvartal 2019. godine 43.474.254 KM

Članovi Vlade izjasnit će se o Programu utvrđivanja načina provođenja veterinarsko-zdravstvenih pregleda u objektima odobrenim za unutrašnji promet u Federaciji BiH

Piše: S. M. / Avaz.ba

30.1.2020

S današnje sjednice Vlade - Avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz

Vlada Federacije BiH na današnjoj sjednici koja je počela u Sarajevu razmatrat će Program ekonomskih reformi Federacije BiH od 2020. do 2022. godine u kojem su, u skladu sa Smjernicama Evropske komisije, identificirane ključne prepreke za rast i konkurentnost i, na osnovu toga, definirano 17 prioritetnih reformskih mjera.

Na dnevnom redu je i izvještaj Federalnog ministarstva energije, rudarstva i industrije o realizaciji Bilansa energetskih potreba Federacije BiH u 2018. godini, u kojem je ocijenjeno da je snabdijevanje ugljem, električnom energijom, naftnim derivatima i zemnim plinom bilo uredno.

Članovi Vlade izjasnit će se o Programu utvrđivanja načina provođenja veterinarsko-zdravstvenih pregleda u objektima odobrenim za unutrašnji promet u Federaciji BiH, čiji je cilj provjera načina obavljanja poslova koji se direktno odnose na zaštitu zdravlja potrošača od hrane životinjskog porijekla.

Federalno ministarstvo finansija upoznat će Vladu s izvještajem o dugu za četvrti kvartal 2019. godine. U ovom periodu po osnovu vanjskog duga ukupno je bilo angažirano 43.474.254 KM u više valuta i od više kreditora, a nije potpisan nijedan novi ugovor po tom osnovu.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.