SJEĆANJA

Na današnji dan je Edin Gačić brutalno ubio policajca Mahira Begića: Tijelo u lokvi krvi pronašao kolega

On je Begića ubio pucavši mu iz automatske puške u glavu i prsa, a smaknut je tri dana kasnije, u policijskoj razmjeni vatre

Piše: M. Aš. / Avaz.ba

9.2.2020

S lica mjesta - Avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
+4

Danas se navršava godina od brutalnog ubistva policajca Federalne uprave policije (FUP) Mahira Begića kojeg je likvidirao  svirepi ubica Edin Gačić.

On je Begića ubio pucavši mu iz automatske puške u glavu i prsa,  a smaknut je tri dana kasnije, u policijskoj razmjeni vatre, nekoliko kilometara od policijskog poligona u Suhodolu gdje je Begića i usmrtio i uzeo mu oružje. Pronaša ga je kolega koji je došao na smjenu, u lokvi krvi.

Ovaj svirepi zločin Gačić je počinio pet dana što je u Konjicu ubio i vlasnike jedne trgovačke radnje, također brutalno. Izmasakrirao ga je i bajonetom. Prije toga, u njega je ispalio više metaka u tijelo i glavu.

Potraga za Gačićem pretvorila se u jednu od najopsežnijih policijskih akcija. Trajala je danima. Građani Kantona Sarajevo živjeli su u strahu. No, otkriven je i ubijen 12.februara prošle godine. Krio se u zemunici, napravljenoj od snijega. Kod sebe je imao i Begićev pištolj, držao ga je u desnoj ruci.

Prije nego je ubijen, ranio je jednog pripadnika Specijalne policije MUP KS.

 

 

Potraga za ubico trajala danima. Arhiv

Vlada KS, podsjećamo, odlučila je nagraditi specijalce koji su ga likvidirali. Ukopan je na Vlakovu,a njegovo tijelo niko od porodice niko nije želio preuzeti.

Gačić je prije 15 godina ubio i svoju majku i to nakon dopusta iz zatvora, u kojem je ležao zbog likvidacije suborca.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.