SARAJEVO

DF: Nabavka trolejbusa u GRAS-u je čista pljačka poreznih obveznika

Ko vara ili bude htio varati na tenderima, nije naš partner, saopćeno je iz ove stranke

KO DF-a Sarajevo. Arhiv

Avaz.ba

12.2.2020

Kantonalni odbor Demokratske fronte reagirao je na podatke o tenderima za nabavku trolejbusa u GRAS-u, kazavši da ni oni koji su do sada bili kritičari tenderskih manipulacija nisu imuni na iste postupke kada se dočepaju pozicija.

- Novi podaci o tenderima za nabavku trolejbusa u GRAS-u stavljaju do znanja da ni oni koji su do sada bili kritičari tenderskih manipulacija nisu imuni na iste postupke kada se dočepaju pozicija. Kupovina 14 pokvarenih trolejbusa, gdje je svaki plaćen 100.000 KM, a carinska faktura govori da je vrijednost jednog 11.000 KM, čista je pljačka novca poreznih obveznika - navode iz DF-a.


KO DF-a Sarajevo. Arhiv

Dodaje se da je jedini koji se usprotivio odluci, obrazlažući je svim uočenim nedostacima, bivši v. d. direktora Ismet Kapo, koji je nakon svog mišljenja, po kratkom postupku, odlukom upravljačkih struktura postao bivšim, a nakon čega su iste te upravljačke strukture prihvatile ponudu firme "GN Company".

Klub zastupnika DF-a u Skupštini Kantona Sarajevo zahtijeva od Ureda za borbu protiv korupcije i upravljanje kvalitetom Kantona Sarajevo i drugih nadležnih organa reakciju, utvrđivanje činjeničnog stanja i sankcije za sve uključene, a ukoliko se utvrde protuzakonite radnje Uprave GRAS-a.

- Također, Klub zastupnika DF-a u Skupštini Kantona Sarajevo će pratiti da li su nadležne institucije pokrenule potrebne procese i o tome kontinuirano obavještavati javnost. Nijedna naša koalicija ne znači odobravanje tenderskih malverzacija niti drugih protuzakonitosti, naprotiv – i u poziciji i u opoziciji maksimalno ćemo kontrolirati vladavinu prava u svim segmentima društva - piše u saopćenju.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.