GRAČANICA Veće radosti za ovog 80-godišnjaka nije moglo biti

U požaru mu izgorjela kuća, danas na poklon dobio 400 knjiga

U svega nekoliko dana doživio je i veliku nesreću i sreću

H.Č. / Avaz.ba
14.02.2020 12:47

U prostorijama MZ Gračanica Paši uručeno 400 knjiga

Foto: H. Čalić

Osim što je danas Valentinovo, Dan zaljubljenih, danas je još jedan vrijedan Međunarodni dan - Dan darivanja knjiga. Tim povodom, u Mjesnoj zajednici Gračanica demobilisanom borcu Armije RBiH Mustafi Pašaliću Paši Gračanlije su prikupile i darivale više od 400 knjiga. 

Veće radosti za ovog 80-godišnjaka nije moglo biti. Mustafa je u svega nekoliko dana doživio veliku nesreću kad mu je izgorjela kuća, a danas sreću, jer je dobio najdraži poklon - knjige. 

  • Izgorjeli krov kuće i hiljadu vrijednih knjiga
    Izgorjeli krov kuće i hiljadu vrijednih knjiga Foto: H. Čalić

Zahvaljujući pomoći Gradske uprave Gračanica, nekoliko poduzetnika i Islamske zajednice Gračanica, kuća je za svega nekoliko dana sanirana, ugrađen je novi krov.

Znajući da se Pašo 25 godina bavi uličnom prodajom knjiga, Unija mladih grada Gračanice pokrenula je akciju prikupljanja knjiga za Pašu, jer je u požaru izgorjelo skoro hiljadu vrijednih naslova. Učenici u dvije gradske škole, ali i građani pojedinačno, sakupili su više od 400 knjiga.

  • Knjigu zavolio još u mladosti
    Knjigu zavolio još u mladosti Foto: H. Čalić

- Hvala dobrim ljudima, Općini, Islamskoj zajednici i Mjesnoj zajednici Gračanica što su mi pomogli da se kuća pokrije, da se ima gdje živjeti. Iznenadilo me ovo danas s knjigama, nemam riječi. Opet će Pašo sada imati šta prodavati svojim Gračanlijama i od toga živjeti. Jer, za mene je knjiga sve u životu, najveće bogatstvo i najbolji drug - rekao je Mustafa Pašalić Pašo.

Komentari

NA VRH