BANJA LUKA Porodica Dragičević i građani okupljeni u neformalnoj grupi

"Pravda za Davida": Tačno 700 dana od prvog okupljanja

I nakon 700 dana institucije šute o slučaju Davida Dragičevića, navode iz neformalne grupe "Pravda za Davida"

Avaz.ba / Fena

S jednog okupljanja članova "Pravde za Davida"

Foto: Arhiv


Neformalna grupa građana "Pravda za Davida" danas obilježava tačno 700 dana od prvog okupljanja porodice Dragičević i građana na Trgu Krajine u Banjoj Luci. Nažalost, kako dodaju, i nakon 700 dana institucije šute o tom slučaju. 

Kažnjeni sa 500 KM

- S druge strane, progon i diskriminacija građana koji su podrška porodici Dragičević se nastavljaju – tvrde u saopćenju.  

Ističu da su 600 dana obilježili 15. novembra 2019. konferencijom za novinare ispred Okružnog javnog tužilaštva u Banjoj Luci.

- Glavna poruka koju smo tada poslali bila je – "Lepiru i Vrećo – odlazite". Mjesec dana nakon toga kažnjeni smo sa 500 KM zbog nezakonitog okupljanja ispred te institucije. Naravno, kaznu nismo platili, već smo zatražili sudsko odlučivanje - naveli su u saopćenju.

  • "Pravda za Davida": Progon i diskriminacija se nastavljaju

    "Pravda za Davida": Progon i diskriminacija se nastavljaju

    Foto: Arhiv


Dali su i kratak pregled važnih dešavanja, koja su se odigrala od 600 do današnjih 700 dana, među kojima i da je održana Osnivačka skupština "Pokreta Pravde" – političke organizacije koja ima za cilj da se političkim putem bori za istinu i pravdu i zaštiti ljude koji su, kako dodaju, na udaru represije i progona od režima.

Privesti ubice

- Nadamo se da će brojčanik, koji danas pokazuje broj 700, konačno stati. I da će ubice, oni koji zločin zataškavaju i oni koji progone i diskriminišu ljude, konačno biti privedeni licu pravde – naveli su iz neformalne grupe građana i dodali da nastavljaju borbu za pravdu.

NA VRH

Komentari

Podijeli članak na