SAZNAJEMO Strah od virusa i u glavnom gradu naše zemlje

Djeca OŠ "Grbavica II" se vratila iz Milana: Imaju povišenu temperaturu, roditelji strahuju od koronavirusa

Zašto da sada roditelji druge djece strepe? Pa i da je obični virus, djeca bi trebala biti kući, pisalo je u statusu

D. B. / Avaz.ba
25.02.2020 10:31

Roditelji u strahu

Foto: Ilustracija

Nakon što se pojavila vijest na društvenim mrežama da su se djeca Osnovne škole "Grbavica II" vratila s ekskurzije iz Italije s povišenom temperaturom te da roditelji strahuju od koronavirusa, odmah smo kontaktirali direktora ove škole. 

Naime, jedan od roditelja je komentirao u jednoj grupi na Facebooku kazavši da su djeca bila u Milanu te da imaju povišenu temperaturu, a odmah su, navodno, krenula u školu. Direktor škole Sabahudin Dino Bakal za "Avaz" je kazao da je u stalnom kontaktu s Ministarstvom zdravstva. 

  • Sve veći broj oboljelih
    Sve veći broj oboljelih Foto: Ilustracija

- Bili smo u Milanu, vratili se u nedjelju, a u ponedjeljak smo bili na poslu. Po uputstvima epidemiologa, djecu smo vratili kućama, jer su nam rekli da djeca trebaju biti kući nekih 14 dana. I ja sam otvorio bolovanje. Djeca su zdrava. Nemaju nikakvih simptoma, umorna su od puta, ali nemaju simptome koronavirusa. Već dvije sedmice je epidemija gripe, prije naše ekskurzije. Tako da se radi o virusnoj gripi. S roditeljima sam u kontaktu i niko trenutno nema te simptome - istakao je Bakal.

Jedan od statusa na društvenim mrežama glasi: 

- Poslati djecu u školu koja su dan ranije došla iz Milana... Djeca su danas (jučer, op. a.) došla u školu s temperaturom od 40 stepeni. Ko je trebao da reagira? Zašto da sada roditelji druge djece strepe? Pa i da je obični virus, djeca bi trebala biti kući - pisalo je u statusu. 

  • Statusi na društvenim mrežama
    Statusi na društvenim mrežama Foto: Avaz

Komentari

NA VRH