SARAJEVO

Turković - Joksimović: Značajna borba protiv korupcije

Šef Sekretarijata RAI-ja informirao je ministricu o trenutnim aktivnostima i planovima za naredno razdoblje u okviru ove međuvladine inicijative

Joksimović, Turković. MVPBiH

I. K. / Avaz.ba

25.2.2020

Zamjenica predsjedavajućeg Vijeća ministara i ministrica vanjskih poslova BiH Bisera Turković primila je u nastupnu posjetu šefa Sekretarijata Regionalne antikorupcijske inicijative (RAI) Vladana Joksimovića.

Turković je istakla značaj koji BiH pridaje pitanju borbe protiv korupcije, kako zbog samih građana BiH tako i činjenice da se radi o jednom od ključnih pitanja za napredak BiH na putu ka Evropskoj uniji. 

Također je informirala Joksimovića i o međunarodnim aktivnostima koje BiH provodi po pitanju prevencije i borbe protiv korupcije, te saradnji s ostalim organizacijama i inicijativama u ovoj oblasti. 


Joksimović, Turković. MVPBiH

Istovremeno je šef Sekretarijata RAI-ja informirao ministricu o trenutnim aktivnostima i planovima za naredno razdoblje u okviru ove međuvladine inicijative, čije je sjedište u Sarajevu.

Napomenuo je da RAI ulaže značajne napore kako bi se ostvarili što bolji rezultati u naporima u sveobuhvatnoj borbi protiv korupcije koja u svom okrilju obuhvata devet država članica: Albaniju, Bosnu i Hercegovinu, Bugarsku, Hrvatsku, Moldaviju, Crnu Goru, Sjevernu Makedoniju, Rumuniju i Srbiju.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.