REAKCIJE

Ramić: Bezgrešni SDA-ovci koji su po Asimu bacali drvlje i kamenje, neka ga slijede

U današnjem vremenu bi "grešnica" bila kamenovana ne da se pokažu bezgrešni, nego upravo da se sakriju grešni, napisao je Ramić

Edin Ramić. Avaz

Piše: Avaz.ba

2.3.2020

Nakon što je u javnost procurio snimak na kojem se jasno čuje kako Asim Sarajlić, potpredsjednik SDA i predsjednik Kadrovske komisije te stranke trguje utjecajem te nakon što je on podnio ostavku na sve funkcije u Stranci demokratske akcije oglasio se još jedan potpredsjedni ove stranke. 

Naime, Edin Ramić, oglasio se na svom Facebook profilu povodom ostavke Sarajelića. 

- Oni "bezgrešni" SDA-ovci koji su proteklih dana po Asimu bacali drvlje i kamenje, neka ga slijede i odstupe sa pozicija u stranci ili sa poslova u javnom sektoru, koje su dobili zbog privilegija članstva u stranci ili bliskosti sa onima koji odlučuju. U današnjem vremenu bi "grešnica" bila kamenovana ne da se pokažu bezgrešni, nego upravo da se sakriju grešni - napisao je Ramić.



Podsjetimo sporni snimak objavio je načelnik Općine Novi Grad Semir Efendić (SDA). Na snimku se čuje kako Sarajlić dogovara “kupovinu” glasa jednog od delegata na unutarstranačkim izborima za prvog čovjeka KO SDA Sarajevo.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.