STANJE NA PUTEVIMA Zbog magle ili niske oblačnosti vidljivost mjestimično smanjena

Budite oprezni: U većem dijelu BiH saobraća se po mokrom ili vlažnom kolovozu

Na graničnim prijelazima ovoga jutra nema dužih zadržavanja

Avaz.ba
04.03.2020 06:56

Vidljivost je smanjena

Foto: Avaz

U većem dijelu BiH saobraća se po mokrom ili vlažnom kolovozu, uz povećanu opasnost od odrona. Zbog magle ili niske oblačnosti vidljivost je mjestimično smanjena na putu Bihać-Bosanski Petrovac-Drvar, kao i preko pojedinih planinskih prevoja. 

Na magistralnom putu Jajce-Crna Rijeka u mjestu Ugarak, zbog sanacionih radova od 7 do 16 sati dolazi do povremenih polusatnih obustava (uz 15-minutno propuštanje vozila). Iza 16 sati na ovoj dionici saobraća se naizmjenično, jednom trakom.

  • Obustava saobraćaja na nekoliko dionica
    Obustava saobraćaja na nekoliko dionica Foto: Avaz

Obustava saobraćaja zbog sanacionih radova na snazi je od 9 do 15 sati i na regionalnom putu Crna Rijeka-Mrkonjić Grad (dionici Crna Rijeka-Bjelajce).

Zbog deminerskih radova od 7:30 do 16 sati na dionici Bosanski Petrovac-Ključ (prevoj Lanište), dolazi do 15-minutnih obustava saobraćaja uz 15-minutno propuštanje vozila.

Na magistralnom putu Zenica-Nemila, kroz tunel Vranduk, od 05 do 21 sat saobraća se dvosmjerno. Od 21 sat do 00:30 sati vozila se propuštaju naizmjenično, dok je od 00:30 do 05 sati saobraćaj kroz tunel obustavljen. Za vrijeme obustave vozila do 7,5 tona ukupne mase mogu koristiti obilaznicu kroz naselje Tetovo, a vozila iznad 7,5 tona alternativne pravce Doboj-Šićki Brod- Sarajevo i Žepče-Zavidovići-Olovo-Sarajevo.

Na graničnim prijelazima ovoga jutra nema dužih zadržavanja. Granični prijelaz Deleuša-Vraćenovići zatvoren je za saobraćaj zbog radova na izgradnji novog graničnog prijelaza.

Iz sigurnosnih razloga obustavljen je saobraćaj za teretna vozila i autobuse na saobraćajnicama prema i od mosta graničnog prijelaza Brčko-Gunja.

NA VRH