KONFERENCIJA

Ministrici Biseri Turković uručena Izjava o rodnoj ravnopravnosti

Izjava predstavlja predanost međunarodne zajednice u BiH jednakosti i jačanju principa rodne ravnopravnosti

Fild uručio Izjavu ministrici Turković. MVPBiH

Fena

6.3.2020

Zamjenica predsjedavajućeg Vijeća ministara i ministrica vanjskih poslova BiH Bisera Turkovića prisustvovala je konferenciji o temi "Više od kvote: Ka većoj zastupljenosti žena na lokalnim izborima 2020", povodom obilježavanja Međunarodnog dana žena.

Prije početka te konferencije ministrici Turković, kao predstavnici institucija Bosne i Hercegovine, uručena je Zajednička izjava o opredijeljenosti za rodnu ravnopravnost, koju su potpisali predstavnici međunarodne zajednice u BiH.

Uručenje Izjave o rodnoj ravnopravnosti. MVPBiH

Potpisanu Izjavu uručio je ambasador Ujedinjenog Kraljevstva Velike Britanije i Sjeverne Irske u BiH Metju Fild (Matthew Field), koji je tom prilikom zahvalio ministrici i istakao da Izjava predstavlja predanost međunarodne zajednice u BiH jednakosti i jačanju principa rodne ravnopravnosti.

Uručivanju Izjave prisustvovali su i šefica Misije OSCE-a u BiH Ketlin Kavalek (Kathleen Kavalec) te šef Delegacije Evropske unije u BiH Johan Satler (Johann Sattler).

- Konferenciju su organizirali Westminster fondacija za demokratiju i Misija OSCE-a u BiH, u partnerstvu s Komisijom za ostvarivanje ravnopravnosti spolova Zastupničkog doma Parlamentarne skupštine BiH - saopćeno je iz Ureda za odnose s javnošću MVPBiH.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.