KORONAVIRUS

Počinje nastava u OŠ "Branko Ćopić": Jedno odjeljenje u izolaciji

U RS do sada su potvrđena tri slučaja zaraze koronavirusom

OŠ "Branko Ćopić". Avaz

Fena

8.3.2020

Nastava u Osnovnoj školi "Branko Ćopić" u Banjoj Luci nastavit će se sutra, 9. marta, osim u jednom odjeljenju, u koje je išao učenik pozitivan na koronavirus.

- Djeca iz tog odjeljenja i nastavnici koji su bili na ispitivanju, ostaju u kućnoj izolaciji 14 dana - podsjetio je gradonačelnik Banje Luke Igor Radojičić.

Svi učenici i nastavnici te obrazovne ustanove koji su 5. marta testirani, nisu zaraženi koronavirusom, ali su, zbog predostrožnosti, u kućnoj izolaciji 14 dana.


Radojičić: Pratimo situaciju. Avaz

Radojičić je, nakon sjednice Gradskog štaba za vanredne situacije, rekao da su pozivani telefonski od nadležnih iz Doma zdravlja Banja Luka kako bi dobili sve informacije o tome šta znači kućna izolacija.

- Dobro bi bilo da se pridržavaju zakonskih mjera, jer ako ih krše, čine prekršaj i predviđene su i kaznene odredbe. Cilj je, ipak, imati odgovoran odnos kako neko ne bi bio potencijalni prenosilac – rekao je Radojičić.

U Banjoj Luci su potvrđene dvije oboljele osobe od koronavirusa iz iste porodice, a Radojičić ponavlja da nema razloga za obustavu nastave u školama i vrtićima niti izolacije većeg broja osoba.

- Situacija jeste osjetljiva i mora se konstantno pratiti, jer se mogu pojaviti i novi donosioci – rekao je gradonačelnik najvećeg grada RS i ponovio da se građani trebaju pridržavati higijenskih mjera.

U RS su do sada potvrđena tri slučaja zaraze koronavirusom.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.