SJEDNICA

Zastupnici nakon cjelodnevne rasprave usvojili samo jedan zaključak

Za usvajanje ostalih predloženih zaključaka nije postojala potrebna entitetska većina

Tematska sjednica Parlamenta BiH o stanju u bh. pravosuđu. M. KADRIĆ

Piše: E. H. / Avaz.ba

11.3.2020

U zgradi Parlamenta Bosne i Hercegovine danas je održana tematska sjednica Predstavničkog doma o stanju u bh. pravosuđu. Nakon cjelodnevne rasprave u kojoj su se mogle čuti i teške riječi te optužbe na račun nosilaca pravosudnih funkcija, ovaj dom usvojio je samo jedan zaključak koji se tiče pravosuđa. 

Nakon rasprave ukupno je bilo predloženo deset zaključaka, ali devet od njih upućeno je u proceduru dodatnog usaglašavanja.  

Usvojeni zaključak glasi: 

Tematska sjednica Parlamenta BiH o stanju u bh. pravosuđu. M. KADRIĆ

- Predstavnički dom zadužuje sekretara Doma da u roku od 10 dana od dana usvajanja ovog zaključka sazove konstituirajuću sjednicu Privremene istražne komisije Doma koja je osnovana zaključkom Doma na 2. hitnoj sjednici, održanoj 14. i 26. juna 2019. godine, i čiji su članovi imenovani na osnovu i u skladu sa navedenim zaključkom.

Zaključak su delegirali zastupnici Predrag Kojović, Damir Arnaut, Mirjana Marinković-Lepić, Aida Baručija, Jasmin Emrić.

Ostali zaključci koji su danas bili predloženi nisu usvojeni ni pored postojanja većine glasova prisutnih zastupnika, a sve zbog nepostojanja potrebne entitetske većine. 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.