PREVENCIJA

"Wizz Air" obustavlja sve letove s Aerodroma u Tuzli

Odluka će se primjenjivati od 17. marta do 3. aprila

"Wizz Air" obustavlja sve letove prema Tuzli. Arhiv

Avaz.ba

16.3.2020

"Wizz Air", najveća niskotarifna aviokompanija u srednjoj i istočnoj Evropi, objavila je danas da, zbog ograničenja putovanja koja su nametnuta svim inozemnim letovima, obustavlja sve letove iz i prema Tuzli. Ograničenja putovanja pojavila su se kao odgovor na širenje pandemije koronavirusa.

Odluka će se primjenjivati od 17. marta do 3. aprila 2020. godine.

Iz "Wizz Aira" poručuju da će svi putnici s rezervacijama koji su pogođeni ovim obustavama letova, automatski biti obaviješteni putem e-maila u slučaju da su bukirali let direktno na Wizzair.com ili putem mobilne aplikacije ove aviokompanije te da će biti upućeni u daljnje instrukcije.

Odluka će se primjenjivati od 17. marta. Arhiv

Iz ovog preduzeća objašnjavaju da će putnici uplaćena sredstva moći iskoristiti za neko drugo putovanje ili se odlučiti za povrat gotovine, što će potrajati duže, a o svim potrebnim koracima za bankovni transfer ili prijenos novca na bankovnu karticu bit će informirani u posebnom e-mailu. Putnici koji su letove rezervirali putem turističkih agencija, uključujući i turističke agencije putem interneta, trebalo bi da stupe u kontakt s kompanijama od kojih su kupili karte.

"Wizz Air" se iskreno izvinjava zbog poremećaja koje bi zabrana putovanja mogla donijeti kupcima i uvjerava ih da su sigurnost i dobrobit putnika glavni prioritet aviokompanije.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.