APEL

Doktori Stevanović, Nakaš i Ler odazvali se pozivu Kravića

Ranije su zabranjene posjete pacijentima, a u bolnici su pojačane higijenske i druge mjere te je uvedeno obavezno korištenje zaštitnih maski

Pomoć Općoj bolnici. Agencije

Piše: Avaz.ba

16.3.2020

Nakon što je jučer prim. dr. Zlatko Kravić, direktor Opće bolnice, pozvao penzionisane ljekare infektologe, epidemiologe, neurologe, ginekologe i hirurge da se, ako se osjećaju sposobnim za rad i žele da pomognu u ovoj situaciji, jave u bolnicu, oglasili su se pojedini ljekari.

Poziv je upućen i svim slobodnim doktorimam kao i doktorima koji su na birou. Pozivu su se odazvali nekadašnji direktor Opće bolnice, prim. dr. Bakir Nakaš, infektolog, kao i prim. dr. Dragan Stevanović, internista i donedavni šef Odjeljenja za interne bolesti. Pozivu se odazvao i prim. dr. Željko Ler, epidemiolog i nekadašnji direktor Zavoda za javno zdravstvo FBiH. 

Pozivu se odazvali ugledni ljekari. Agencije

Podsjećamo da Krizni štab Opće bolnice "Prim. dr. Abdulah Nakaš" kontinuirano prati higijensko-epidemiološku situaciju i donosi mjere u skladu s uputama Kriznog štaba Ministarstva zdravstva Kantona Sarajevo.

Ranije su zabranjene posjete pacijentima, a u bolnici su pojačane higijenske i druge mjere te je uvedeno obavezno korištenje zaštitnih maski. Prema naredbi Kriznog štaba, radi prevencije širenja koronavirusa, u Općoj bolnici se obavljaju samo neophodni specijalističko-konsultativni pregledi prema procjeni specijaliste i tima porodične medicine.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.