SARAJEVO

Komšić još u izolaciji, na sjednici Predsjedništva BiH putem videolinka

Na sjednici bi se trebalo razgovarati o mjerama za sprečavanje širenja virusa u BiH te o ekonomskim mjerama koje je potrebno preduzeti kako bi se zaštitila privreda

Željko Komšić. Arhiv

Avaz.ba / Fena

16.3.2020

Predsjedavajući Predsjedništva BiH Željko Komšić još se nalazi u izolaciji nakon posjete Kanadi, ali će učestvovati u radu današnje vanredne sjednice Predsjedništva putem videolinka, rečeno je za Fenu iz Komšićevog ureda.

Vanredna sjednica Predsjedništva Bosne i Hercegovine održat će se danas u 17 sati nakon što je član Predsjedništva BiH Šefik Džaferović uputio zahtjev za održavanje sjednice u vezi sa pandemijom koronavirusa (COVID-19), potvrđeno je za Fenu u Predsjedništvu BiH.

Na sjednici bi se trebalo razgovarati o mjerama za sprečavanje širenja virusa u BiH te o ekonomskim mjerama koje je potrebno preduzeti kako bi se zaštitila privreda. 


U izolaciji otkako se vratio iz Kanade. Arhiv

Na sjednici bi trebali biti i članovi Vijeća ministara BiH, entitetski premijeri, gradonačelnik Brčko distrikta i entitetski ministri zdravstva. 

Predsjedavajući Predsjedništva Bosne i Hercegovine Željko Komšić nalazi se u dobrovoljnoj samoizolaciji nakon prošlosedmičnog povratka iz posjete Kanadi, gdje je, između ostalog, imao susret sa premijerom Džastinom Trudoom (Justin Trudeau). Supruga kanadskog premijera Sofi Gregori Trudo (Sophie Grégoire Trudeaua) testirana je pozitivno na koronavirus.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.