DAN D

Kakav će biti stav Nogometnog saveza BiH na videokonferenciji UEFA-e

Tražili odgađanje utakmice baraža protiv Sjeverne Irske

Nogometni savez BiH. Avaz

Piše: J. Alibegović / Avaz.ba

16.3.2020

Evropska nogometna federacija (UEFA) u utorak će održati veliku videokonferenciju s čelnicima svih 55 zemalja na kojoj će se donijeti odluka o sudbini Evropskog prvenstva koje bi ovog ljeta trebalo biti održano u 12 gradova u 12 zemalja. 

Predsjednik UEFA-e Aleksander Čeferin je na nedavnom kongresu u Amsterdamu poručio da ne treba razmišljati o crnim scenarijima.

- Imamo mnogo briga, poput sigurnosti, logistike i ovo je samo jedno od pitanja. Budimo optimistični i ne razmišljajmo o crnim scenarijima - pokušao je ohrabriti Čeferin nogomet i širu javnost.

Međutim, u danima koji su uslijedili nevidljivi neprijatelj je paralizirao Evropu. Evropa je u okovima pandemije koronavirusa i praktički sva sportska takmičenja su stala. Pa tako i nogomet i pitanje je kada će se sve pokrenuti.

Predsjednik HNS-a i član Izvršnog odbora UEFA-e Davor Šuker jasno je za "Novi list" kazao da se boji da Evropsko prvenstvo ove godine neće biti održano.

- Bojim se da se Evropsko prvenstvo neće igrati ove godine. To će, uostalom, biti i moj stav tokom videokonferencije ovog utorka - rekao je Šuker.

Nogometna reprezentacija BiH put na Euro trebala je tražiti preko baraža, ali prema svemu, sudeći baraž se neće igrati u planiranom terminu.

- O detaljima vezanim uz UEFA takmičenja u ovom trenutku ne možemo govoriti, ali smo već ranije uputili dopis za odgađanje utakmice baraža protiv Sjeverne Irske - kazali su nam iz NSBiH.

Iz odgovora koji smo dobili od krovne kuće bh. nogometa, moglo bi se naslutiti da će NSBiH vjerovatno podržati odgađanje i Eura 2020.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.