BANJA LUKA

I Klokićev sekretar pozitivan na koronavirus, vozač nije zaražen

Sekretar je osjetio zdravstvene probleme poslije boravka u ugostiteljskom objektu i on je već osmi dan u samoizolaciji, rekao Višković

Zgrada Vlade: Zaražen ministar. Avaz

Avaz.ba / Srna

18.3.2020

Predsjednik Vlade Republike Srpske Radovan Višković rekao je danas da je sekretar Ministarstva za evropske integracije i međunarodnu saradnju pozitivan na koronavirus i da se nalazi u izolaciji.

- Sekretar je pozitivan, a vozač ministra (Zlatana Klokića) negativan, iako je imao najviše kontakta s ministrom za kojeg je testiranjem utvrđeno da je pozitivan. Sekretar je osjetio zdravstvene probleme poslije boravka u ugostiteljskom objektu i on je već osmi dan u samoizolaciji. Čim je osjetio da ima probleme, stavio se u samoizolaciju, a kasnije je urađen test i ispostavilo se da je pozitivan - pojasnio je Višković na konferenciji za novinare u Banjoj Luci.


Zgrada Vlade: Testirani i službenici. Avaz

Prema njegovim riječima, testirani su i službenici Ministarstva za evropske integracije i međunarodnu saradnju i nalaze se u izolaciji.

Višković je istakao da se Klokić osjeća dobro te da ne bi ni znao da ima problem da se nije podvrgnuo testiranju.

- Ne osjeća posljedice i nema povišenu temperaturu, kašalj i slično. Znao je da se nalazio u ugostiteljskom objektu s licima za koja je prije njega potvrđeno da su pozitivna, podvrgnuo se testiranju i ustanovljeno je da je i on pozitivan. On je u izolaciji i nema nikakvih problema - naglasio je Višković.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.