SAOPĆENJE

U Ministarstvu odbrane i Oružanim snagama BiH nema zaraženih

Od danas su sve osobe koje ulaze u zgradu Ministarstva odbrane obavezne pristupiti mjerenju tjelesne temperature i dezinficiranju ruku i obuće

Uvedene dodatne mjere zaštite. Avaz

Avaz.ba

19.3.2020

Tim za praćenje stanja u Ministarstvu odbrane u Vijeću ministara BiH i Oružanim snagama BiH u vezi sa širenjem koronavirusa, kojim predsjedava zamjenik ministra obrane za resurse Mirko Okolić, danas je u Sarajevu konstatirao da u Ministarstvu odbrane i Oružanim snagama i dalje nema oboljelih od ovog virusa. 

U okviru dodatnih mjera zaštite, od danas su sve osobe koje ulaze u zgradu Ministarstva odbrane obavezne pristupiti mjerenju tjelesne temperature i dezinficiranju ruku i obuće, saopćeno je iz ovog ministarstva. 

Osnovni zadatak tima jeste praćenje stanja i nadzor rada nad preduzimanjem preventivno-medicinskih mjera radi sprečavanja širenja koronavirusa u Ministarstvu odbrane i Oružanim snagama BiH, kao i davanje smjernica organizacionim cjelinama ovog ministarstva i Oružanih snaga. 

Tim je nadležan i za praćenje kretanja personala u aktivnostima Ministarstva odbrane i Oružanih snaga koje se održavaju u inozemstvu.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.