BIH

Stožer upozorava građane na dezinfekciju javnih površina u Mostaru

Vlasnicima ugostiteljskih objekata naređuje da s javnih površina uklone stolove i stolice kako bi se dezinfekcija mogla uspješno izvršiti

Večeras će se u Mostaru vršiti dezinfekcija gradskih ulica. Ilustracija

Avaz.ba

19.3.2020

Stožer civilne zaštite Grada Mostara naredio je da se večeras izvrši dezinfekcija gradskih ulica, trotoara, javnih stepeništa, trgova, javnih parkinga i ostalih popločanih i asfaltiranih površina na području Grada Mostara, te moli građane da nakon dezinfekcije izbjegavaju korištenje javnih površina najmanje jedan sat nakon tretiranja.

Stožer vlasnicima ugostiteljskih objekata naređuje da s javnih površina uklone stolove i stolice kako bi se dezinfekcija mogla uspješno izvršiti.

Dezinfekciju će izvršiti Higijensko-epidemiološke službe Domova zdravlja u saradnji s komunalnim poduzećima ("Komos" d.d. - u stečaju, JP "Parkovi" p.o. i "Komunalno" d.o.o.), HP Investing d.o.o. i Profesionalnom vatrogasnom jedinicom Grada Mostara.

Potrebna sredstva za dezinfekciju preuzet će Higijensko-epidemiološke službe Domova zdravlja iz firmi Hercegovinavino d.o.o. Mostar, Sjemenarna Mostar i "Eurosan" d.o.o.

Napominju kako je dezinfekciju potrebno uraditi po procedurama i nadzorom Higijensko-epidemiološke službe Domova zdravlja, a za provođenje naredbe odgovorni su rukovoditelji navedenih pravnih osoba, saopćio je Stožer civilne zaštite Grada Mostara.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.