MOSTAR

Nastavlja se dezinfekcija javnih površina

Ekipe će raditi mašinski - cisternama i ručno atomizerima pješačkih staza, pločnika, stepeništa, pristupa zgradama i ulazima

Prvi krug dezinfekcije obavljen je od 19. do 29. marta. Arhiv

Avaz.ba / Fena

22.4.2020

Drugi krug sistemske dezinfekcije javnih površina na području grada Mostara obavit će se 23., 24. i 25. aprila u okviru aktivnosti radi sprečavanja širenja bolesti Covid-19, izazvane koronavirusom.

Dezinfekciju će obaviti mostarska komunalna poduzeća  "Komos", "Parkovi", "Komunalno", zatim "HP Investing", PVP Mostar, DVD Buna i DVD Blagaj. 

Sistemskom dezinfekcijom bit će obuhvaćene javne površine na području Mostara, a ekipe koje će biti na terenu, radit će dezinfekciju mašinski - cisternama i ručno atomizerima pješačkih staza, pločnika, stepeništa, pristupa zgradama i ulazima. 


Bit će obuhvaćene sve javne površine u gradu. Ilustracija

U ovom procesu, kao i prvi put, koristit će se tehnologija koja nije opasna za zdravlje ljudi i životinja, saopćeno je iz Ureda za odnose s javnošću Grada Mostara. 

Planirane aktivnost u navedene dane neće biti realizirane u slučaju nepovoljnih vremenskih uvjeta. Prvi krug dezinfekcija obavljen je od 19. do 29. marta.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.