SAOPĆENJE

"Igman" izrazio žaljenje zbog situacije u kojoj smo se našli

Obećavaju da će učiniti sve što je u njihovoj mogućnosti, da ostvare planiranu proizvodnju u 2020.godini

Svečanost povodom 70 godina "Igmana" iz Konjica. Avaz

Avaz.ba

21.3.2020

Privredno društvo “Igman” dd Konjic izrazilo je danas "najiskrenije žaljenje zbog situacije u kojoj smo se trenutno svi našli.

U saopćenju koje potpisuje, predsjednik Nadzornog odbora "Igmana" Džemail Ćibo navodi da iskreno suosjećaju sa svim oboljelim i žele im brz oporavak.

- Kao što znate, svi radnici Privrednog društva “Igman” dd Konjic se nalaze na 15-dnevnom, kolektivnom godišnjem odmoru, koji inače ovo preduzeće već duži niz godina praktikuje. Istina ove godine, zbog svima nama poznatih razloga nešto ranije. Danas i narednih dana radi se detaljna dezinfekcija i deratizacija kako prostorija uprave, tako i svih proizvodnih pogona Privrednog društva “Igman” Konjic - navodi se u saopćenju.

Poručuju svojim radnicima, kupcima, kooperantima i građanima da se “Igman” znao nositi i odgovoriti zadacima u mnogo težim i složenijim uslovima, te će zajedno i ovo prevazići.Svečanost povodom 70 godina "Igmana" iz Konjica. Avaz

- Imajte povjerenja i strpljenja, molimo vas. Po isteku kolektivnog godišnjeg odmora, nadležni organi Privrednog društva “Igman” dd Konjic će, u zavisnosti od složenosti situacije na terenu, pokrenuti proces proizvodnje, uz uvažavanje svih mjera zaštite na radu i zdravlja svakog pojedinog radnika - ističe se u saopćenju.

Obećavaju da će učiniti sve što je u njihovoj mogućnosti, da ostvare planiranu proizvodnju u 2020.godini (najveću u historiji Igmana), jer za to imaju potrebne kapacitete, spremnost i želju.

- Pozivamo radnike i ostale građane da ostanu kod svojih kuća, poštujući naredbe kriznih štabova, jer će jedino tako zaštiti sebe i druge, a uz to i pomoći svima nama da po isteku roka od 15 dana budemo spremni nastaviti sa radom i proizvodnjom. Bit ćemo ponos grada, države kao što smo to i do sada bili - zaključuje se u saopćenju za javnost Nadzornog odbora "Igmana".

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.