PANDEMIJA

Tuzla: Građani se uglavnom pridržavaju naredbi Federalnog i Kantonalnog kriznog štaba

Dosad je u izolaciju stavljeno 4.826 osoba, dok su testirane 83 osobe čiji su nalazi, na svu sreću, negativni

Tuzla. Avaz

Piše: Avaz.ba

23.3.2020

Red ispred banke - Avaz
Prazni vjerski objekti - Avaz
Puste ulice Tuzle - Avaz
Tuzla - Avaz
U izolaciju stavljeno 4.826 osoba - Avaz

Tuzlaci se, sudeći prema tofografijama snimljeim tokom dana, ipak pridržavaju mjera izdatih od strane Federalnog i Kantonalnog kriznog štaba. Na ulicama su samo oni koji u strahu da će mjere zabrane kretanja trajati duži period odlaze po namirnice, ali i oni koji iz istih razloga odlaze u banke kako bi podigli svoju ušteđevinu.   

Fotoreporter „Dnevnog avaza“ zabilježio je i trenutak kada su pripadnici tuzlanske policije počeli primjenjivati i dodatne mjere zaštite prostora oko Univerzitetsko-kliničkog centra Tuzla. Naime ulica koja sa južne magistrale od raskrsnice kod Male pijace vodi prema UKC-u, zabranjena je za kretanje svih vozila koja iz bilo kakvih razloga nemaju potrebe biti u zoni UKC-a.


Policija na dužnosti. A. Bajrić

Inače, u Tuzlanskom kantonu, prema riječima doktorice Dajane Čolić, predsjednice Kriznog štaba Ministarstva zdravstva TK, još nema potvrđenih slučajeva zaraze koronavirusom.

- Do sada je u izolaciju stavljeno 4.826 osoba, dok su testirane 83 osobe čiji su nalazi, na svu sreću, negativni. Također, pripadnici policije koji daju svoj maksimum, samo jučer (nedjelja) izvršili su kontrolu 707 osoba kojima je naređena izolacija od kojih njih 48 nije nađeno na adresi koju su prijavili. Provodimo sve zadate mjere predostrožnosti i kontrole kako bi smo prevenirali zarazu koronavirusom – kazala nam je ministrica Čolić.

Sve detalje o koronavirusu pronađite na ovom linku:

https://avaz.ba/tag/82572/koronavirus.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.