KORONAVIRUS Sjednica Gradskog štaba

Dom učenika u Bijeljini bit će pretvoren u karantin

Gradonačelnik Bijeljine Mićo Mićić izjavio je da Dom učenika raspolaže sa 100 kreveta, a da postoji mogućnost za postavljanje još 80 ležajeva

Lj. Lj. / Avaz.ba
26.03.2020 12:12

Sa sjednice

Foto: Agencije

Bijeljinski Dom učenika bit će od petka pretvoren u karantin i u njemu će biti smješteni zaraženi koronavirusom s blažom kliničkom slikom, saopćeno je na današnjoj sjednici Gradskog štaba za vanredne situacije u Bijeljini. 

Gradonačelnik Bijeljine Mićo Mićić izjavio je da Dom učenika raspolaže sa 100 kreveta, a da postoji mogućnost za postavljanje još 80 ležajeva.

- Osnovni cilj je da se odvoje ljudi s blažom kliničkom slikom od onih koji bi mogli imati težu ili najtežu kliničku sliku. U karantinu u bijeljinskoj kasarni bit će smješteni putnici s graničnog prijelaza Rača, kod kojih se utvrdi da su zaraženi, kao i oni koji krše kućnu samoizolaciju - izjavio je Mićić, naglasivši da će za sve one koji budu smješteni u karantin u Domu učenika biti organizirana ishrana i sve neophodne mjere zdravstvene zaštite.

Prema njegovim riječima, onima koji budu smješteni u karantin u bijeljinskoj kasarni Gradska uprava će osigurati i hranu.

Komentari

NA VRH