MUP RS Kadrovske promjene

Smijenjena tri načelnika u Policijskoj upravi Banja Luka

Načelnik Odjeljenja za privredni kriminalitet Policijske uprave Banja Luka Miroslav Kalabić smijenjen je s te pozicije

Avaz.ba
27.03.2020 14:17

MUP RS

Foto: Arhiv

Načelnik Odjeljenja za privredni kriminalitet Policijske uprave Banja Luka Miroslav Kalabić smijenjen je s te pozicije. 

Kalabić je bio nadređeni Nenadu Grujiću i Jeleni Florjan, nedavno uhapšenim inspektorima ovog odjeljenja, osumnjičenima za primanje mita. Pored Kalabića, smijenjen je i načelnik Odjeljenja za imovinske delikte, prevare i falsifikate PU Banja Luka Miloš Bandić. Bez funkcije je ostao načelnik Odjeljenja za opći kriminalitet u banjalučkoj Policijskoj upravi Slađan Kvržić.

- Načelnik Odjeljenja za privredni kriminalitet PU Banja Luka Miroslav Kalabić smijenjen je, između ostalog, zbog krivičnog postupka koji je nedavno pokrenut protiv inspektora tog odjeljenja. Pri tome nema dokaza da je on umiješan u ono što se suspendiranim inspektorima stavlja na teret, ali je njegova smjena logičan i prirodan potez - rekao je izvor iz vrha MUP-a RS.

Kad je riječ o smjenama Bandića i Kvržića, on kaže da je ocijenjeno da postoje opravdani razlozi za njihovu smjenu i imenovanje drugih rukovodilaca tih odjeljenja. On je kratko rekao da nije praksa da se u javnost izlazi s imenima smijenjenih i novoimenovanih rukovodilaca na nivou načelnika odjeljenja.

Komentari

NA VRH