SREBRENIK

Ovo je odlično: U probni rad pušten tunel za dezinfekciju na principu senzora

Nadležni čine sve kako bi se pripremili za iznenađenja koja sa sobom nosi zaraza koronavirusom

Ubrzo će biti postavljena tri ovakva tunela. A. Hadžić

A. H.

28.3.2020

U krugu firme "Herceg" u Srebreniku danas je u probni rad pušten prvi tunel za dezinfekciju, koji će tokom sutrašnjeg dana biti predat Domu zdravlja Srebrenik. Tunel za dezinfekciju služit će građanima koji će, dolazeći u Dom zdravlja, imati mogućnost da izvrše djelotvornu dezinfekciju i time smanje mogućnost zaraze koronavirusom.  


Slijedi postavljanje još tri tunela. Avaz

Kako smo saznali od Nihada Omerovića, gradonačelnika Srebrenika i komandanta Štaba civilne zaštite, tunel za dezinfekciju izgrađen je zahvaljujući domaćem znanju, kreativnosti i organizaciji, ali i pomoći srebreničkih privrednika.

- Tunel će funkcionirati na principu senzora. U gradu bi ubrzo trebala biti postavljena još tri ovakva tunela, koji će omogućiti dezinfekciju mnogo većeg broja građana. Postavit ćemo ih na najfrekventnijim mjestima u gradu – kazao nam je Omerović.


Postavljeni tuneli. Avaz

Inače, u Srebreniku, koji se nalazi na vrlo frekventnoj dionici puta od Tuzle prema Brčkom i Orašju, nadležni čine sve kako bi se pripremili za iznenađenja koja sa sobom nosi zaraza koronavirusom.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.