NESMETAN PROMET Ministar Košarac posjetio granicu

Institucije riješile krizu: Nema zastoja na Graničnom prijelazu Bosanski Šamac

U ovoj veoma složenoj epidemiološkoj situaciji najvažnije je sačuvati zdravlje ljudi

Srna

Inspektori na granici 24 sata

Foto: Avaz


Ministar vanjske trgovine i ekonomskih odnosa u Vijeću ministara BiH Staša Košarac konstatirao je danas prilikom posjete Graničnom prijelazu u Bosanskom Šamcu da na ovom prijelazu nema zastoja te je izrazio zadovoljstvo načinom na koji se odvija vanjskotrgovinska razmjena.

On je novinarima u Bosanskom Šamcu rekao da su u početku bili određeni zastoji na graničnim prijelazima te da se može reći da su institucije Republike Srpske, Federacije BiH i Vijeće ministara reagirali na to adekvatnim odlukama.

Košarac je istaknuo da je u ovoj veoma složenoj epidemiološkoj situaciji najvažnije sačuvati zdravlje ljudi te omogućiti dovoljne količine hrane, lijekova, medicinskog i sanitetskog materijala.

  • Granični prijelaz Bosanski Šamac

    Granični prijelaz Bosanski Šamac

    Foto: Avaz


On je na Graničnom prijelazu u Bosanskom Šamcu posjetio prostorije Kancelarije za veterinarstvo BiH te istaknuo da je ovo treća važna tačka, osim Bijače i Bosanske Gradiške, na kojoj se obavlja promet sa zemljama EU. 

Košarac je podsjetio da, prema odluci Vijeća ministara, Kancelarija za veterinarstvo treba da tokom 24 sata ima svoje inspektore na Graničnom prijelazu.

Šef Odjeljenja granične veterinarske inspekcije Slaviša Kreštalica potvrdio je da se promet robe biljnog i životinjskog porijekla odvija nesmetano. On je naveo da na ovaj granični prijelaz stižu pošiljke uglavnom iz istočnog dijela Evrope, Mađarske i Slovačke, te da trenutno nije veliki promet. 

NA VRH

Podijeli članak na