KORONAVIRUS

Čović i i Ivancov: Hitno zaštititi društveno ugrožene grupe

Sada je ključno vrijeme, naglasili su, za poduzimanje sveobuhvatnih mjera koje će ograničiti negativno djelovanje krize koja pogađa zdravstvene, ekonomske i sigurnosne sisteme

Ivancov i Čović: Preduzeti mjere da se ograniči negativno djelovanje krize. Arhiv

Avaz.ba

1.4.2020

Predsjedavajući Doma naroda Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine Dragan Čović održao je danas telefonski sastanak s ambasadorom Ruske Federacije u BiH Petrom Ivancovim, s kojim je razgovarao o mjerama i stanju u području suzbijanja koronavirusa, razmatrajući postojeće kapacitete u područjima privrede i zdravstva.

Sada je ključno vrijeme, naglasili su, za poduzimanje sveobuhvatnih mjera koje će ograničiti negativno djelovanje krize koja pogađa zdravstvene, ekonomske i sigurnosne sisiteme.  Također, istaknuli su potrebu hitne zaštite društveno ugroženih grupa, radnika i preduzeća kao i sveopću zaštitu građana BiH. 


Zaštititi građane BiH. Avaz

Analizirajući trenutnu političku situaciju u BiH, ustvrdili su da su za uspješno ovladavanje krizom politička saradnja i stabilnost ključne komponente te da se mora učiniti sve kako se trajanje krize ne bi prolongiralo.

- Predsjedavajući Doma naroda PS BiH Čović zahvalio se ambasadoru Ivancovu na podršci zvaničnicima BiH u suočavanju s vanrednom epidemiološkom krizom kao i na spremnosti pružanja pomoći BiH i zemljama u regiji zapadnog Balkana, potičući ekonomski oporavak i nadvladavanje pandemije koronavirusa – saopćeno je iz Čovićevog Kabineta, prenosi Sektor za odnose s javnošću PSBiH.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.