AKCIJE

Otkriveno krijumčarenje najmanje 30.000 kutija cigareta iz Crne Gore u BiH

U toku navedenih aktivnosti, dokumentirano je da su četiri osumnjičene osobe sudjelovale u krijumčarenju

Granična policija: Nova akcija. Granična policija

Avaz.ba

1.4.2020

Policijski službenici Centralnog istražnog ureda Granične policije BiH, zajedno sa policijskim službenicima PPK TU Istok i PGP Hum, pod nadzorom tužioca Tužilaštva BiH, na području Foče provode aktivnosti radi sprečavanja, otkrivanja i dokazivanja nezakonitih radnji počinjenih od većeg broja osumnjičenih osoba zbog postojanja osnova sumnje da je počinjeno krivično djelo organiziranje grupe ljudi ili udruženja za krijumčarenje ili rasturanje neocarinjene robe u vezi s krivičnim djelom krijumčarenje.

U toku navedenih aktivnosti dokumentirano je da su četiri osumnjičene osobe sudjelovale u krijumčarenju najmanje 30.000 kutija cigareta iz Crne Gore u BiH, izbjegavajući mjere carinske kontrole u graničnom pojasu, čime je budžetu BiH  nanesena šteta u većem novčanom iznosu.

U toku dana, obavit će se pretresi većeg broja objekata koje koriste osumnjičene osobe radi pronalaženja predmeta koji potječu iz izvršenja navedenih krivičnih djela, kao i predmeta koji mogu poslužiti kao dokaz u krivičnom postupku.

Navedene aktivnosti predstavljaju kontinuiran rad Granične policije BiH radi sprečavanja nezakonitih aktivnosti kojima se nanosi šteta budžetu BiH.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.