VOLJA JAČA OD ŽELJE Lijepo vrijeme nije ih izmamilo na ulice

Ovo je disciplina: Ne čuje se graja u Trebinju, prazna šetališta i parkovi

Na teritoriji ovog grada nema potvrđenih niti sumnjivih slučajeva infekcije novim koronavirusom

P. Mucović / Avaz.ba
04.04.2020 16:51

Lijepo vrijeme, 17 Celzijevih stepeni i subota u Trebinju, tradicionalno, napune ulice i kafiće, ali ove subote to nije bio slučaj. Tek je poneki prolaznik brzo prelazio korzom Dučićevom ulicom i praznom pijacom pod platanima.

U parku nema uobičajene dječije graje niti penzionera da se odmaraju, rijetki prave predah na klupi. Pored rijeke poneki ribar, ali sve na propisanoj udaljenosti, baš kao i ispred trgovina i apoteka.  

Čini se da su Trebinjci ozbiljno shvatili upozorenja Štaba za vanredne situacije pa se ne grupišu više od troje niti se dugo zadržavaju na jednom mjestu.

Podsjetimo, na teritoriji grada Trebinja nema potvrđenih niti sumnjivih slučajeva infekcije novim koronavirusom. Tokom prethodna 24 sata, jedna osoba je smještena u karantin u Domu učenika pa je tako sada broj osoba u karantinu osam i svi su dobrog zdravstvenog stanja, pod stalnim nadzorom ljekara. Danas, 4. aprila, zdravstveni nadzor završen je nad 24 osobe tako da se sada pod zdravstvenim nadzorom nalazi ukupno 87 Trebinjaca. 

Od početka evidencije, zdravstveni nadzor prestao je nad 315 građana Trebinja. Za vanredne situacije uputili su zahvalnost svim građanima Trebinja na strpljenju i i zamolili ih da se dosljedno pridržavaju svih preporuka nadležnih organa, jer porast broja oboljelih u neposrednom okruženju ne dopušta bilo kakvo opuštanje u sprečavanju širenja pandemije koronavirus

A kako su danas izgledale ulice Trebinja, pogledajte u galeriji.

Komentari

NA VRH