REAKCIJE Premijer Federacije nakon sjednice Vlade

Novalić ekskluzivno potvrdio za "Avaz": Sutra potpisujem "korona zakon" i upućujem ga u parlamentarnu proceduru

Nada se da će se sjednice oba doma Parlamenta FBiH održati naredne sedmice te da će Prijedlog zakona o ublažavanju negativnih ekonomskih posljedica biti usvojen

F. Karalić / Avaz.ba
05.04.2020 14:04

Novalić: Stručne službe preslušavaju stenograme

Foto: Avaz

Odluka Vlade Federacije o raspodjeli 21 miliona maraka, što je trebalo biti podijeljeno kantonima, gradovima i općinama za borbu protiv koronavirusa, a koja je danas poništena, nema nikakve veze s "korona zakonom", odnosno Prijedlogom zakona o ublažavanju negativnih ekonomskih posljedica. 

Kazao je ovo za "Avaz" premijer Fadil Novalić

- Na samoj sjednici Vlade FBiH bilo je mnogo diskutanata u vezi sa Prijedlogom zakona o ublažavanju negativnih ekonomskih posljedica, i to od svih ministara. Tako da su stručne službe jučer i danas preslušavale stenogram i iskucavale finalnu verziju zakona. Sutra da 12 sati potpisat ću zakon i poslati ga u parlamentarnu proceduru u Predstavnički dom Parlamenta FBiH - ističe Novalić.

Kaže da se, nakon razgovora sa predsjedavajućim Predstavničkog doma Mirsadom Zaimovićem, nada da će sjednice oba doma Parlamenta FBiH biti održane naredne sedmice te da će Prijedlog zakona o ublažavanju negativnih ekonomskih posljedica biti usvojen.

NA VRH