SARAJEVO

Solak: Pripremljene sve mjere i osiguran karantin za građane koji se vraćaju u BiH

Fahrudin Solak. FENA

Piše: Al. Ti. / Avaz.ba

5.4.2020

Načelnik Federalnog štaba civilne zaštite Fahrudin Solak je kazao danas da su tokom vikenda rađene sve pripreme za sutrašnje aktivnosti, prije svega sa ministarstvom unutrašnjih poslova KS.

- Radi se o kontrolama i nadgledanjem svih onih naredbi koje su donesene, a koje će biti aktivne od sutra. Tu prije svega mislim na kontrolu izlaska starijih osoba od 65 godina. Dakle nije ovo naredba da je dozvoljeno šetanje, već naredba da se samo ode do banke mirovine, marketa po osnovne namirnice, apoteka i to je to. To vrijeme ne koristiti za šetnju - kazao je Solak.

Upozorio je da ako se primijeti da se ove mjere ne poštuju, uvest će se neke nove restrikcije u sprečavanju širenja koronavirusa.

- Možda svima drugima zabranimo izlazak do 12 sati odnosno prekinuti ovu aktivnost, jer smo cijeneći da se ne bi stvorila gužva, da to prolongiramo do petka, da naši penzioneri mogu preuzeti svoje mirovine i nadamo se da ćemo se svi toga pridržavati - poručuje Solak.



Fahrudin Solak. FENA

Ističe da su druge aktivnosti i prihvatanje naših građana koji se vraćaju u BiH.

- Organizirali smo određene avio letove ili autobuske linije. Danas u 19 sati slijeće avion iz Štokholma i sve su sigurnosni elementi poduzeti, a karantin osiguran. Sutra nam dolazi autobus iz Francuske sa našim građanima zbog kojih smo također donijeli određene upute prinudne izolacije - poručuje Solak.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.