Potvrdio direktor Kantonalne bolnice "Dr. Irfan Ljubijankić" u Bihaću Hajrudin Havić

Prvi izliječeni pacijent u Kantonalnoj bolnici u Bihaću

Mlađi muškarac iz Bihaća dva puta je bio negativan na retestu

Avaz.ba
06.04.2020 09:32

Direktor Kantonalne bolnice "Dr. Irfan Ljubijankić" u Bihaću Hajrudin Havić: Mlađi muškarac negativan na retestu

Foto: Printscreen

Direktor Kantonalne bolnice "Dr. Irfan Ljubijankić" u Bihaću Hajrudin Havić potvrdio je izlječenje prvog hospitaliziranog pacijenta u Unsko-sanskom kantonu (USK), koji je bio pozitivan na koronavirus.

- Mlađi muškarac iz Bihaća dva puta je bio negativan na retestu i prebačen je na odjel kao izliječen pacijent - rekao je doktor Havić.

Dodao je i da je u izolatoriju Odjela za infektivne bolesti trenutno smješteno šest pacijenata oboljelih od Covida-19, pet u izolaciji, te jedna osoba na intenzivnoj njezi na respiratoru. 

  • Havić: Direktor bolnice u Bihaću
    Havić: Direktor bolnice u Bihaću Foto: Avaz

Kantonalni štab civilne zaštite i Krizni štab Ministarstva zdravstva Unsko-sanskog kantona (USK) jutros su potvrdili da su još dvije osobe iz Cazina i jedna iz Bihaća pozitivne na koronavirus. 

- Od jučer poslanih 58 uzoraka za testiranje na koronavirus s područja našeg kantona, iz Sarajeva smo dobili potvrdu za tri pozitivna testa. Radi se o dvije osobe iz Cazina i jednoj iz Bihaća - rekla je kantonalna ministrica zdravstva Nermina Ćemalović.

Iz Zavoda za javno zdravstvo Unsko-sanskog kantona istaknuto je da su sve tri osobe bile u kontaktu s ranije oboljelima.

Komentari

NA VRH