SAZNAJEMO Nakon boravka u Tuzli

Među zaraženima i medicinska sestra Doma za stara lica Zenica

Ne mogu kazati je li u međuvremenu dolazila na posao, ali sigurno mogu kazati da je odmah nakon što je identificirana kao kontakt, stavljena u izolaciju i odgovorno se ponašala, kaže Sarajlić-Spahić

D. Pa. / Avaz.ba
08.04.2020 18:14

Medicinska sestra u izolaciji

Foto: Ilustracija

Medicinska sestra koja radi u Domu za stara lica Zenicapozitivna je na koronavirus, saznaje "Avaz". 

Ona je boravila u Tuzli, gdje je, navodno, išla u posjetu sestrinom svekru. Potom se vratila u Zenicu. Nije imala nikakve simptome, ali kada joj je javljeno da je njena sestra pozitivna na virus, prekjučer je i ona testirana, a nalaz je bio pozitivan.

Prema riječima Selvedine Sarajlić-Spahić, direktorice Doma zdravlja Zenica, čim je saznala da je imala kontakt, medicinska sestra poduzela je mjere, registrirana je kao kontakt i stavljena je u izolaciju.

- Ne mogu kazati je li u međuvremenu dolazila na posao, ali sigurno mogu kazati da je odmah nakon što je identificirana kao kontakt, stavljena u izolaciju i odgovorno se ponašala – kaže Sarajlić-Spahić.

S druge strane, radnici ove ustanove tvrde da je medicinska sestra pet dana dolazila na posao s obzirom na to da nije imala nikakve simptome. Hoće li sada biti testirani svi uposlenici i štićenici ove ustanove, Sarajlić-Spahić nije mogla potvrditi.

- To ne mogu kazati ja, o tome će odlučiti epidemiolozi – zaključila je Sarajlić-Spahić.

Komentari

NA VRH