POMOĆ Nadležne civilne institucije uputile zahtjev

Helikopter Oružanih snaga BiH i drugi dan gasi požar kod Prozora

OSBiH pokazuje spremnost i u ispunjavanju zakonom propisane misije

Avaz.ba
09.04.2020 10:23

OSBiH pokazuje spremnost i u ispunjavanju zakonom propisane misije

Foto: OSBiH

Helikopter Oružanih snaga Bosne i Hercegovine i u četvrtak, 9. aprila, u ranim jutarnjim satima nastavio je gasiti šumski požar na području općine Prozor. 

Nadležne civilne institucije uputile su zahtjev za upotrebu vojnog helikoptera u srijedu, 8. aprila, u poslijepodnevnim satima, još dok je jedan helikopter UH-1H iz sastava 2. helikopterskog skvadrona Brigade zračnih snaga i protuzračne obrane OSBiH bio angažiran na gašenju šumskog požara kod Tuzle.

  • Tokom poslijepodneva izbačeno je 19 vedara vode
    Tokom poslijepodneva izbačeno je 19 vedara vode Foto: OSBiH
- Sastav 2. helikopterskog skvadrona OSBiH iz kasarne „Rajlovac“ na požarište u području mjesta Ustire, Kučani i Klek kod Prozora u 15:10 sati uputio je drugi helikopter UH-1H. Tokom poslijepodneva izbačeno je 19 vedara vode. Pri obavljanju zadaće gašenja požara, posada 2. helikopterskog skvadrona OSBiH se pridržavala svih propisanih procedura, uključujući i mjere zaštite od Covida-19, a gašenje je nastavljeno i u četvrtak ujutru – pojašnjeno je iz Ministarstva odbrane BiH.  

Angažiranjem svojih kapaciteta na cijeloj teritoriji Bosne i Hercegovine, OSBiH pokazuju spremnost i u ispunjavanju zakonom propisane misije pomoći civilnim strukturama vlasti i stanovništvu u vanrednim situacijama.

Komentari

NA VRH