SAOPĆENJE

Ministarstvo sigurnosti: Apel građanima da se uzdrže od paljenja vatre na otvorenom

Vatrogasci i druge službe svakodnevno imaju na desetine intervencija, a u nekim slučajevima ne mogu se sami izboriti s vatrenom stihijom

Učestali požari. Arhiv

Avaz.ba

9.4.2020

Ministarstvo sigurnosti Bosne i Hercegovine apelira na građane da se prilikom čišćenja i uređivanja njiva i voćnjaka uzdrže od paljenja vatre s obzirom na to da je posljednjih dana povećan broj požara na otvorenom.  

Vatrogasci i druge službe svakodnevno imaju na desetine intervencija, a u nekim slučajevima ne mogu se sami izboriti s vatrenom stihijom. Operativno-komunikacijskom centru BiH 112 jučer su istovremeno stigli zahtjevi za angažiranje helikoptera za gašenje požara na požarištima u Srebreniku, Ruištu, Čvrsnici, Tuzli, Prozor - Rami i Lukavcu.


Sa jedne akcije gašenja požara. Arhiv

Podsjećamo da je zabranjeno paljenje korova i drugog poljoprivrednog otpada bez preduzimanja svih mjera radi sprečavanja širenja vatre i prethodnog obavještavanja vatrogasne jedinice. Požari mogu veoma lako izmaći kontroli te se proširiti na šumska područja, stambene objekte, a time ugroziti i ljudske živote.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.