ALARMANTNO PISMO

OKBiH: Pomozite izmorenom bosanskohercegovačkom sportu

Svjedoci smo da će ovo stanje potrajati i da će štete u svim segmentima društva biti velike, navodi se u saopćenju

Očekuju konkretne akcije i značajna finansijska sredstva. OKBiH

Avaz.ba

9.4.2020

U skladu s nastalom situacijom zbog pandemije koronavirusa, Olimpijski komitet Bosne i Hercegovine poslao je svim nivoima vlasti BiH i nadležnim ministarstvima za sport alarmantno pismo u kojem ih moli da preduzmu konkretne mjere i aktivnosti radi pružanja podrške i spasa vrhunskih sportista, strukovnih sportskih saveza i Olimpijskog komiteta BiH.

- Koristimo priliku da vam se obratimo zbog izuzetno delikatne situacije prouzrokovane pandemijom Covida-19. Cijelo bosanskohercegovačko društvo nalazi se u delikatnoj situaciji i pogođeni su svi segmenti društvenog života, rada i funkcioniranja.

Svjedoci smo da će ovo stanje potrajati i da će štete u svim segmentima društva biti velike. Iz dana u dan primjećujemo da nadležna državna i entitetska ministarstva i institucije pokušavaju da iznađu najadekvatnija rješenja za spas ekonomije, privrede, zdravstva... – navode iz OKBiH.


Iz OKBIH tvrde da je sport decenijama ignoriran. Ilustracija

Nažalost, iz OKBiH naglašavaju da nisu primijetili da bilo ko spominje i razmišlja o spasu sporta i sportista kao najboljih ambasadora svakog društva.

Naglašava se da oni i u ovim teškim trenucima pokazuju sportski duh i karakter fer-pleja te organiziraju humanitarne i donatorske akcije ne bi li pomogli drugima koji su zaraženi i bespomoćni na svom putu fizičkog i psihičkog ozdravljenja.

- S tim u vezi, molimo vas lično, ali i institucionalno, da izmorenom bosanskohercegovačkom sportu, koji je višedecenijski ignoriran, kao i njegovi sportisti, pomognete na način da osmislite konkretne akcije i odobrite značajna finansijska sredstva za naše vrhunske sportiste, koji se i u ovim uvjetima pripremaju za Olimpijske igre, kao i za Olimpijski komitet BiH i sportske saveze BiH koji se brinu o našim sportistima – saopćeno je iz OKBiH.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.