STIGLO PISMO

Šta je Aleksandar Lukašenko poručio Miloradu Dodiku

Predsjednik Bjelorusije naveo je da su se danas sve države svijeta ujedinile u borbi protiv ovog virusa i po pitanju zdravstvene i životne zaštite svojih građana

Lukašenko: Razmjenjuje iskustva i dostignuća. Arhiv

Avaz.ba

17.4.2020

Predsjednik Republike Bjelorusije Aleksandar Lukašenko uputio je pismo podrške srpskom članu Predsjedništva Bosne i Hercegovine Miloradu Dodiku u borbi protiv pandemije koronavirusa, prenosi Srna.

- Upućujem iskrenu podršku i solidarnost Vama i Vašem narodu. Uvjeren sam da će efikasne mjere, koje su preduzete u Vašoj zemlje protiv širenja virusa Kovid-19, uspjeti - istakao je Lukašenko u pismu upućenom Dodiku.

Predsjednik Bjelorusije naveo je da su se danas sve države svijeta ujedinile u borbi protiv ovog virusa i po pitanju zdravstvene i životne zaštite svojih građana.

Dodik: Najbolje želje. Arhiv

- Bjelorusija nije izuzetak. Aktivno sarađujemo sa međunarodnom medicinskom zajednicom i otvoreno razmjenjujemo iskustva i dostignuća. Takođe, naša zemlja se obratila i za pomoć partnerima i organizacijama, te uspostavila privremena ograničenja za izvoz proizvoda medicinske namjene - naglasio je Lukašenko.

On je izrazio uvjerenje da će zajedničkim naporima uspješno biti prevaziđene sve teškoće kako bi se vratili uobičajenom životu.

- Poštovana ekselencijo, uz izraze dubokog poštovanja, primite moje želje za dobro zdravlje i snagu Vas i Vašeg narod u ovo teško doba - poručio je Lukašenko u pismu upućenom članu Predsjedništva BiH.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.