NOVI PODACI

Peršić: Izbjegli smo najcrnju situaciju, uspjeli smo razvući epidemiju

U posljednja 24 sata testirana 603 uzorka, od čega je kod sedam test pozitivan

Zlatan Peršić. Avaz

Piše: Avaz.ba

19.4.2020

U Federaciji BiH dosad je testirano više od devet hiljada osoba, potvrdio je Zlatan Peršić, stručni savjetnik za odnose s javnošću Federalnog ministarstva zdravstva. U današnjem obraćanju javnosti on je iznio najnovije podatke vezane za borbu protiv koronavirusa. 

- U FBiH su u posljednja 24 sata testirana 603 uzorka, od čega je kod sedam test pozitivan. Do sada je ukupno testiran 9.541 uzorak, a Covid-19 je potvrđen kod 729 osoba, tačnije 390 žena i 339 muškaraca - rekao je Peršić.

Odgovarajući na pitanja novinara o eventualnoj novčanoj nagradi za medicinske radnika u FBiH, s obzirom na to da je riječ o prvoj liniji fronta u borbi protiv koronavirusa, Peršić je rekao kako se rad zdravstvenih radnika mora valorizirati.

- Želim da zahvalim svim zdravstvenim radnicima koji rade nepresatno. U ime Ministarstva zahvaljujem im se na svemu što rade u pandemiji s koronavirusom. Zaista za sada imamo zadovoljavajuću situaciju. Izbjegli smo najcrnju situaciju, uspjeli smo da razvučemo epidemiju – rekao je Peršić.

Peršić je zahvalio i građanima koji poštuju izrečene mjere te istakao kako je upravo zahvaljujući toj odgovornosti BiH izbjegla težu situaciju. 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.