SASTANCI

Čović: Transfer iz federalnog budžeta garant stabilnosti nižih nivoa vlasti

U ukupni proces i transfer iz Vlade Federacije BiH moraju biti uključene županije, gradovi i općine, poručio Čović

Razgovaralo se i o održavanju lokalnih izbora u BiH. HDZ BiH

Avaz.ba 7 Fena

21.4.2020

Predsjednik HDZ-a BiH i predsjedavajući Doma naroda Parlamentarne skupštine BiH Dragan Čović kazao je u utorak tokom videosastanka s načelnicima i gradonačelnicima iz HDZ-a BiH kako je garant stabilnosti nižih nivoa vlasti kantona, gradova i općina, transfer iz federalnog budžeta, koji u ovoj situaciji mora biti značajan kako bi se pomoglo privredi na prihvatljiv način.

Učesnici videosastanka razgovarali su o ekonomskim temama, pomoći privredi  odgovarajućim mjerama te su razmijenjena iskustva o trenutnom stanju u vezi koronavirusa, utjecaju pandemije na zdravstvo kao i poduzetim mjerama i aktivnostima u cilju suzbijanja i sprečavanja koronavirusa.


Održan videosastanak. HDZ BiH

- Kroz koordinacije dogovaramo kako stvoriti ozračje za pomoći koju želimo kvaliteno usmjeriti kako bi se što prije oporavili ekonomski i kako bi se održala socijalna dimenzija. U ukupni proces i transfer iz Vlade Federacije BiH moraju biti uključene županije, gradovi i općine, na tome intenzivno radimo te ćemo kroz parlamentarno djelovanje na državnoj i federalnoj razini donijeti ključne odluke koje će u dovoljnoj mjeri pomoći, da se mogu sanirati problemi proračuna u općinama i gradovima - istakao je Čović.

Razgovarajući o održavanju lokalnih izbora u Bosni i Hercegovini, zaključeno je da se za to moraju poštovati sve zakonom predviđene procedure, bilo da se radi o odgađanju ili održavanju izbora, navodi se u saopćenju HDZ-a BiH.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.