NEZADOVOLJSTVO

Za sutra predviđena protestna vožnja ulicama Sarajeva

Planirano zaustavljanje kod Vijećnice. Arhiv

Piše: Avaz.ba

22.4.2020

Članovi Facebook grupe "Glas malih biznisa" najavili su za sutra u Sarajevu protestnu vožnju kako bi izrazili nezadovoljstvo zbog nereagiranja vlasti na ekonomsku krizu koja nas je zadesila sa pojavom koronavirusa.  

- Nakon prijedloga jednog od naših članova da na dan održavanja sjednice Parlamenta Federacije održimo protestnu vožnju ulicama našeg grada, odlučili smo se da ga prihvatimo te da na jedan miran, civiliziran i dostojanstven način izrazimo nezadovoljstvo zbog nereagiranja vlasti na ekonomsku krizu koja nas je zadesila sa pojavom koronavirusa. Na taj način želimo da ih podsjetimo na važnost nas kao poslodavaca, zaposlenika i građana na ugroženost naših biznisa i radnih mjesta, ali i životne egzistencije u koju su nas oni doveli nereagirajući na naše zahtjeve i prijedloge za spašavanje svih nas – pojasnili su.

Dodaje se da je okupljanje predviđeno na velikom parkingu (poligonu za vožnju) ispod podvožnjaka na Ilidži do 10:45 sati.  


Kolona će se zaustaviti i kod zgrade Općine Novi Grad Sarajevo. Arhiv

- Polazak je u 10: 55 (simbolično 5 do 11), jer je u 5 do 12 i previše kasno. Ruta kretanja je Ilidža kroz kružni tok i vožnja prema gradu uz zvučne proteste sirenama iz automobila desnom stranom (krajnjom desnom kolovoznom trakom u pravcu grada) te zaustavljanje na tri minute pored zgrada Općina Novi Grad, Novo Sarajevo, Parlamenta BiH, na raskršću na Skenderiji, kod Općine Stari Grad, Vijećnice, Baščaršije te povratak do mjesta okupljanja, na kojem ćemo završiti našu protestnu vožnju u 11:55 i nakon toga se razići – naglasili su.

Dodaje se da će se prilikom okupljanja poštovati sve preporuke kriznog štaba, tačnije neće biti kontakta između okupljenih i držat će se propisano rastojanje od dva metra.

- Ovim protestom moramo pokazati da naš glas mora da se čuje i da konačno mora da nas se pita kada se odlučuje o pitanjima koja određuju naše sudbine i sudbine naših porodica – naglašeno je.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.