NAREDBE

Federalna uprava civilne zaštite isporučila 8.100 testova na koronavirus

Testovi podijeljeni Kliničkom centru Univerziteta u Sarajevu, Univerzitetskom kliničkom centru Tuzla, Sveučilišnoj kliničkoj bolnica Mostar i Kantonalnoj bolnici Zenica

Piše: A. Č. / Avaz.ba

22.4.2020

FUCZ podijelio testove - Avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
+4

Na jučerašnjoj sjednici Federalni krizni štab civilne zadužio je Federalnu upravu civilne zaštite da isporuči testove i medicinsku opremu bolnicama u Sarajevu, Zenici, Mostaru i Tuzli.

Već danas su pripadnici Federalne uprave civilne zaštite isporučili 8.100 testova na koronavirus

Kliničkom centru Univerziteta u Sarajevu isporučeno je 2.800, Univerzitetskom kliničkom centru Tuzla 1.800, Sveučilišnoj kliničkoj bolnici Mostar 1.500, dok je 2.000 testova isporučeno i Kantonalnoj bolnici Zenica, koja je osposobila PSR labaratorij u kojem će se raditi testiranja na Covid-19. 

FUCZ je po naređenju FŠCZ do sada isporučio 181.600 testova na koronavirus Kliničkom centru Univerziteta u Sarajevu, Univerzitetskom kliničkom centru Tuzla, Sveučilišnoj kliničkoj bolnici Mostar, Općoj bolnici "Prim. dr. Abdulah Nakaš" u Sarajevu i Kantonalnoj bolnici Zenica.

FUCZ će u skladu s naredbama FŠCZ nastaviti isporuku testova na koronavirus medicinskim ustanovama koje imaju referentne laboratorije u kojima se može vršiti testiranje.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.