SARAJEVO

Pauza na sjednici Doma naroda FBiH: Vlada se treba izjasniti o predloženim amandmanima

Martinović pozvao Vladu FBiH da se izjasni o danas predloženim amandmanima kako bi se osigurala fluidnost sjednice

Novalić: Vladi treba vremena. PrintScreen

Piše: E. H. / Avaz.ba

28.4.2020

Delegat u Domu naroda Parlamenta FBiH Igor Stojanović (SDP) kazao je da je ovo prva mjera u FBiH koja će biti nešto konkretnija.

- Za razliku od drugih zemalja gdje imaju po deset zakonskih rješenja. Kažu nemamo novca, pa upravo zbog toga se trebalo razgovarati s MMF-om i drugim institucijama. Jasno je da nećemo imati neko kvalitetno rješenje i da će svi biti nezadovoljni. Nakon ovog predlažem da se ukine ministarstvo koje se brine o sportu, jer nemaju više sredstava prema rebalansu. Vlada FBiH koja planira 2,7 miliona KM za Civilni zaštitu nema smisla, jer je to ista ta Civilna zaštita koja je potpisala i nabavku respiratora i druge opreme. Dužnost ovog doma je da se osnuje komisija koja će pratiti nabavke – poručio je Stojanović. 

Stojanović: Vlada FBiH koja planira 2,7 miliona KM za Civilni zaštitu nema smisla. PrintScreen

Predsjedavajući Doma naroda Parlamenta Federacije BiH Tomislav Martinović pozvao je Vladu FBiH da se izjasni o danas predloženim amandmanima, kaka bi se osigurala fluidnost sjednice.

Premijer Federacije BiH Fadil Novalić nakon rasprave o rebalansu budžeta Federacije ponovo se obratio delegatima.

- Preporučio bi da rasparava ide dalje, jer nama na Vladi FBiH treba dosta vremena da procesira amandmane – poručio je Novalić.

Nakon što je okončana rasprava data je pauza od oko pola sata.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.