BANJA LUKA

Višković traži istragu, svi će biti kažnjeni zbog propusta

Provodi se istraga

Radovan Višković. Arhiv

Avaz.ba

29.4.2020

Predsjednik Vlade Republike Srpske Radovan Višković naredio je ministrima unutrašnjih poslova Draganu Lukaču i zdravlja Alenu Šeraniću da provedu sve potrebne radnje i mjere radi utvrđivanja odgovornosti pojedinaca prilikom smještaja osoba u karantin u Studentskom centru "Nikola Tesla“ u Banjoj Luci. 

Šest osoba iz RS, umjesto u karantin u Srednjoškolskom domu, prebačeno je u Studentski centar "Nikola Tesla“, gdje su smješteni pacijenti zaraženi koronavirusom.

Radovan Višković. Arhiv

Višković očekuje da se hitno kazne svi odgovorni koji su prekršili naložene protokole i procedure po pitanju uspostavljanja i funkcioniranja karantina i izolacijskih objekata karantinskog tipa.

- Premijer žali što je došlo do greške, zbog koje je nekoliko građana RS doživjelo neprijatnost i bilo izloženo potencijalnom riziku da budu zaraženi koronavirusom i zbog čega su zabrinute njihove porodice, ali i uznemirena javnost u RS - saopćeno je iz Biroa Vlade RS za odnose s javnošću.

Ističu da će biti utvrđeno kako je došlo do ove greške te da će biti kažnjeni svi oni koji su neodgovorno postupili u ovom slučaju.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.