BANJA LUKA Premijer manjeg bh. entiteta naredio Lukaču i Šeraniću

Višković traži istragu, svi će biti kažnjeni zbog propusta

Provodi se istraga

Avaz.ba
29.04.2020 14:59

Radovan Višković

Foto: Arhiv

Predsjednik Vlade Republike Srpske Radovan Višković naredio je ministrima unutrašnjih poslova Draganu Lukaču i zdravlja Alenu Šeraniću da provedu sve potrebne radnje i mjere radi utvrđivanja odgovornosti pojedinaca prilikom smještaja osoba u karantin u Studentskom centru "Nikola Tesla“ u Banjoj Luci. 

Šest osoba iz RS, umjesto u karantin u Srednjoškolskom domu, prebačeno je u Studentski centar "Nikola Tesla“, gdje su smješteni pacijenti zaraženi koronavirusom.

  • Radovan Višković
    Radovan Višković Foto: Arhiv

Višković očekuje da se hitno kazne svi odgovorni koji su prekršili naložene protokole i procedure po pitanju uspostavljanja i funkcioniranja karantina i izolacijskih objekata karantinskog tipa.

- Premijer žali što je došlo do greške, zbog koje je nekoliko građana RS doživjelo neprijatnost i bilo izloženo potencijalnom riziku da budu zaraženi koronavirusom i zbog čega su zabrinute njihove porodice, ali i uznemirena javnost u RS - saopćeno je iz Biroa Vlade RS za odnose s javnošću.

Ističu da će biti utvrđeno kako je došlo do ove greške te da će biti kažnjeni svi oni koji su neodgovorno postupili u ovom slučaju.

Komentari

NA VRH