ODLUKE

Bit će pojačane kontrole u RS

Insistirat će se na poštivanju mjera zabrane okupljanja, kao i obaveznog nošenja zaštitne opreme

Cvijanović razgovarala s Viškovićem, Lukačem, Škrebićem i Radojičićem. Fena

Avaz.ba / Fena

4.5.2020

Zvaničnici Republike Srpske izrazili su zabrinutost zbog porasta broja pozitivnih na koronavirus u tom bh. entitetu te su naglasili da je potrebno pojačati kontrolu primjene mjera, koje podrazumijevaju zabranu okupljanja, kao i obavezno nošenje zaštitne opreme.

Na sastanku koji je entitetska predsjednica Željka Cvijanović održala danas s premijerom Radovanom Viškovićem, ministrom unutrašnjih poslova Draganom Lukačem, gradonačelnik Banje Luke Igorom Radojičićem i vršiocem dužnosti direktora Uprave za inspekcijske poslove Dragutinom Škrebićem, bilo je riječi o provođenju Uredbe sa zakonskom snagom o izmjenama i dopunama Zakona o zaštiti stanovništva od zaraznih bolesti.


Razmotrena je mogućnost preraspodjele zaposlenih u okviru Uprave za inspekcijske poslove. Fena

Razmotrena je mogućnost preraspodjele zaposlenih u okviru Uprave za inspekcijske poslove kako bi, osim kontrole na graničnim prijelazima, bilo omogućeno provođenje efikasnije kontrole i u unutrašnjosti RS.

Ukazano je na potrebu da se sa posebnom pažnjom kontroliraju osobe koje imaju potvrdu poslodavaca za kretanje, uz napomenu da ona važi samo od mjesta stanovanja do radnog mjesta te da se ne može koristiti na drugoj relaciji niti izvan radnog vremena, saopćeno je iz Biroa za odnose javnošću entitetske predsjednice.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.