DONACIJA

Ambasador Saudijske Arabije u BiH uručio 1.000 paketa za socijalno ugrožene porodice

Ovom prilikom zahvalio bih i kralju Salmanu, ali i svim Bosancima i Hercegovcima koji u srcima nose veliku ljubav prema nama, rekao je Mominah

Projekt obuhvata 18 zemalja širom svijeta. Ambasada Saudijske Arabije

Avaz.ba

30.4.2020

Hani bin Abdulah Mominah, ambasador Kraljevine Saudijske Arabije u Bosni i Hercegovini, uručio je donaciju vrijednu 100.000 konvertibilnih maraka. Riječ je o 1.000 prehrambenih paketa za socijalno ugrožene porodice.

Ambasador Mominah se zahvalio kralju Saudijske Arabije Salmanu bin Abdulazizu el-Saudiju koji je i pokrenuo ovaj projekt i koji se realizira u BiH.

Svečanosti su prisustvovali ministrica za rad, socijalnu politiku, raseljena lica i izbjeglice Kantona Sarajevo Jasna Agić, gradonačelnik Sarajeva Abdulah Skaka te predstavnici Merhameta i Odjela za društvenu brigu Rijaseta IZ u BiH.

Uvijek je prioritet prijateljska zemlja Bosna i Hercegovina. Ambasada Saudijske Arabije

- Danas smo se sastali u Kulturnom centru "Kralj Fahd" da predstavimo projekt podjele ramazanskih paketa kojih ima ukupno hiljadu. Ovo je projekt kralja Salmana i obuhvata 18 zemalja širom svijeta.

No, nama je uvijek prioritet naša prijateljska zemlja Bosna i Hercegovina. Ovom prilikom zahvalio bih se i kralju Salmanu, ali i svim Bosancima i Hercegovcima koji nose veliku ljubav u srcima prema nama - rekao je Mominah.

Ovo je drugi dio humanitarnog projekta koji se realizira preko Kulturnog centra “Kralj Fahd“. Prvi dio pomoći uručen je 16. i 17. aprila i sastojao se od zaštitne opreme, sredstava za higijenu te prehrambenih proizvoda.

Prema riječima ambasadora Saudijske Arabije u Bosni i Hercegovini, u ovaj projekt je uloženo 100.000 KM.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.