BIJELJINA

Građani završavaju obaveze prije policijskog sata

Od ponedjeljka zabrane će biti svedene na minimum

Policijski sat još danas. Lj. Ljubojević

Piše: LJ. LJ. / Avaz.ba

3.5.2020

Svim privrednim subjektima, osim dežurnim apotekama, prodavnicama hljeba i peciva i prodavnicama pogrebne opreme, danas je zabranjen rad u Bijeljini

Policijski sat traje od 12 sati, pa do ponedjeljka u pet ujutro. Gradski štab za vanredne situacije najavio je da će od ponedjeljka zabrane biti svedene na minimum, sa naglaskom na pojedinačnoj odgovornosti i poštovanju propisanih higijensko – sanitarnih mjera, prije svega, korištenja zaštitnih sredstava, maski i rukavica. 


Milica Lovrić. Avaz

Milica Lovrić, direktorica bijeljinske bolnice, najavila je da će bijeljinska bolnica postepeno preći na uobičajen režim rada.

- U narednom period počinje rad specijalističke i subspecijalističke bolničke ambulante, uz poseban režim zakazivanja pregleda posredstvom porodičnog ljekara. Bit će obavezno i popunjavanje epidemiološkog anketnog listića, koji ne smije biti stariji od tri dana, kao i obavezne mjere zaštite pacijenata i medicinskog osoblja - izjavila Lovrić, napomenuvši da ublažavanje mjera ne znači kraj epidemije, ali da vjeruje da su građani shvatili ozbiljnost situacije, što pokazuje i izuzetno mali broj zaraženih u Semberiji.

U Semberiji su do sada na Covid-19 testirane 643 osobe, sa retestiranjem 705, od tog broja 12 osoba je imalo rezultat pozitivan na virus, dok su preostali rezultati bili negativni.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.