VIJEĆE MINISTARA BIH

Formirana grupa za socioekonomski odgovor na pandemiju

Ova grupa će koordinirati aktivnosti svih nivoa vlasti radi osiguranja finansijskih sredstava za sve nivoe vlasti putem mobilizacije domaćih fondova i strane finansijske pomoći, uključujući i pomoć Evropske unije

Vijeće ministara: Održana telefonska sjednica. Arhiv

Avaz.ba

5.5.2020

Vijeće ministara BiH danas je donijelo odluku o formiranju Grupe za socioekonomski odgovor na pandemiju koronavirusa, kojom će predsjedavati Zoran Tegeltija, predsjedavajući Vijeća ministara. 

Na današnjoj, 19. vanrednoj telefonskoj sjednici Vijeća ministara odlučeno je da će ova grupa, između ostalog, koordinirati aktivnosti svih nivoa vlasti u BiH u vezi s definiranjem socioekonomskih mjera za odgovor na krizu izazvanu pandemijom koronavirusa.  

- Također, koordinirat će aktivnosti svih nivoa vlasti radi osiguranja finansijskih sredstava za sve nivoe vlasti putem mobilizacije domaćih fondova i strane finansijske pomoći, uključujući i pomoć Evropske unije - navodi se u saopćenju Vijeća ministara.

Članovi Grupe za socioekonomski odgovor na krizu izazvanu pandemijom, osim predsjedavajućeg Tegeltije, bit će članovi Fiskalnog vijeća BiH, ministar vanjske trgovine i ekonomskih odnosa i ministar vanjskih poslova BiH, kao i članovi Stalnog odbora za finansijsku stabilnost. 


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.